Close

Za predškolski odgoj i obrazovanje na otoku Hvaru 4 milijuna kuna

Foto: Press/SDŽ

Danas su u zgradi Splitsko-dalmatinske županije potpisana četiri ugovora koji se odnose na pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova županijskim srednjim školama, županijskom Domu zdravlja i za projekte Grada Solina.

Danas potpisani ugovori se odnose na pomoć Ministarstva spomenutim ustanovama i institucijama za njihovo učešće u različitim EU projektima iz područja školstva, primarne zdravstvene zaštite, zaštite prirode i zaštite kulturne baštine.

Ministrica Nataša Tramišak je zahvalila županu i njegovim suradnicima kao i ravnateljima škola i Doma zdravlja na usklađenom radu i praćenju projekata od izrade do izvedbe istih. Naglasila je da je krajnji rok dovršetka svih projekata iz omotnice 2017.-2021. godine, kraj 2023. godine.

“Ukupna vrijednost ugovorenih projekata na području SD županije je 6,7 milijardi kuna, što samo po sebi govori o predanom radu i angažmanu svih uključenih u izradu i provedbu različitih projekata koji se tiču održivog razvoja, vodoopskrbe, odvodnje vode, zbrinjavanja otpada i svega potrebnog za podizanje kvalitete života na otocima, u Zagori i na području cijele županije”, kazala je ministrica.

Dodala je kako će tijekom dana, uz sve o čemu je govorio župan Boban, danas na otoku Hvaru predstaviti nacrt Nacionalnog Plana razvoja otoka koji će biti strateški okvir za financiranje budućih projekata za naše otočane. Potpisat će i nove ugovore vezane za izgradnju infrastrukture potrebne za predškolski odgoj i obrazovanje na otoku Hvaru, 4 milijuna kuna i na otoku Braču, 3 milijuna kuna.

Uz župana Bobana i ministricu Natašu Tramišak, sastanku su nazočili Stipe Čogelja, zamjenik župana, Tomislav Đonlić, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, Matea Dorčić, pročelnica UO za turizam i pomorstvo (projekt “Skriveni habitat”), Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja SDŽ (projekt “Primarna zdravstvena zaštita”), Jozo Sarač, ravnatelj JU za koordinaciju i razvoj SDŽ „RERA“ kao i potpisnici ugovora: Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Grada Solina, Milivoj Kalebić, ravnatelj Obrtne tehničke škole Split i Ivo Bilić, ravnatelj Turističko ugostiteljske škole Split.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top