Close

Određen istražni zatvor za muškarca koji se sumnjiči da je izazvao požar na otoku Hvaru

Hvarski.net

Minimalno mjesec dana iza rešetaka istražnog zatvora na splitskim Bilicama provest će 23-godišnji F. T. M. iz Vela Luke kojeg je splitska policija uhitila zbog sumnje da je 18. kolovoza ove godine oko 22.30 sati ispaljivanjem signalne rakete izazvao požar na rtu Kabal u uvali Stupišće na otoku Hvaru piše portal Slobodna Dalmacija.

Kao što je pisano 19. kolovoza PU Splitsko – dalmatinske županije prva informacija glasila je da je policija uhitila dvije osobe. Nakon policijskog ispitivanja u PU Splitsko-dalmatinskoj utvrđeno je da prijatelj skipera nema nikakve veze s izazivanjem požara. Mladi skiper pred policijom i dežurnim tužiteljem branio se tvrdeći da je uvjeren kako je signalnu raketu ispalio prema moru, a ne prema kopnu i da nema pojma niti mu je jasno kako je ona završila u šumi izazvavši vatrenu stihiju.

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je mladi skiper te večeri došao s manjom brodicom na jahtu na kojoj se nalazio njegov prijatelj koji je na njoj bio skiper, a na brodu se u tom trenutku nalazilo desetak talijanskih gostiju. Na jedrilici se održavao rođendan jedne Talijanke, a Velolučanin je u jednom trenutku ponesen uzavrelom rođendanskom atmosferom, ali i alkoholom (izmjereno mu je 0.7 promila alkohola u krvi), s broda prema kopnu ispalio signalnu raketu. Raketa je završila u borovoj šumi i izazvala jedan od najvećih požara ovog ljeta u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Kako je u petak izvijestila Hrvatska vatrogasna zajednica, požar na Hvaru je zahvatio 15 hektara trave, niskog raslinja i borove šume.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top