Close

Izložba mamurluka u Hvaru

(Foto: Platforma,Hvar)

Rino Duboković iz Jelse osnivač je prvog muzeja mamurluka na svijetu, a nakon uspješne izložbe u Splitu izložba stiže u Hvar na Fabriku 35.

Izložba mamurluka traje od 16. kolovoza do 2. rujna te se može pogledati svakim danom od 19 do 23 sata. Izložba je organizirana od strane društvene organizacije Platforma, Hvar.

Poseban dio izložbe posvećen je prijatelju hvarana Neni Božiću Ćoru, lokalnoj legendi koji je 2020. umro tragičnom smrću, a kojeg se svi još rado sjećaju.

Muzej Mamurluka osnovan je krajem 2019. godine u Zagrebu. Iza muzeja stoji mladi tim ljudi koji su svojim snagama napravili nezaboravno mjesto zaboravljivih događaja. Nakon ludog provoda na Beer festu ekipa prijatelja otišla je u kafić koji se nalazi nedaleko muzeja. Kako su prepričavali priče iz pijanstava jedan od prijatelja je počeo pričat priču o „pedali“. Navodno,njegov prijatelj vozeći njegov „bajk“, pijan se zabio u banderu i strgao pedalu. Slušajući njegovu priču Rino je pomislio kako bi bila sjajna ideja otvoriti nešto gdje bi se na jednom mjestu nalazili takvi predmeti koji bi „pričali priču“ i anegdote iz pijanih noći. Tako je nastala ideja o muzeju mamurluka koja je zaživjela 6 mjeseci kasnije.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top