Close

Projekcija filma “Murina” u Hvaru i Jelsi

(Foto: Hrvatski audiovizualni centar)

Film Murina redateljice i scenaristice Antonete Alamat Kusijanović nagrađen ljetos u Cannesu Zlatnom kamerom (Camera d’Or),te na 68. Pulskom Film Festivalu nagradom publike predstaviti će se ovog ljeta na Hvaru.

Svečana projekcija i gostovanje ekipe s filma održati će se 28. kolovoza u gradu Hvaru na Ljetnoj pozornici Veneranda od 21:00 sat, a zatim će se gostovanje ekipe ponoviti na drugoj strani otoka u Jelsi,29. kolovoza od 21:00 sat u kinu Mediteran. Ulaznice su dostupne na blagajni kina.

Murina je snimana na Hvaru, Kornatima i Kalamoti. Uz redateljicu Antonetu Alamat Kusijanović, scenarij supotpisuje Frank Graziano, fotografiju Hélène Louvart (AFC), montažu Vladimir Gojun, zvuk Julij Zornik, glazbu Evgueni Galperine i Sacha Galperine, kostimografiju Amela Bakšić, a scenografiju Ivan Veljača. Glavne uloge u filmu imaju Gracija Filipović, Leon Lučev, Danica Čurčić, Cliff Curts.

Radnja filma prikazuje napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante počinje pucati kada u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj. Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom jednog vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.

Murina svečana projekcija (Foto: Kino Mediteran)

 

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top