Close

Youtube kanal “Istraži Hrvatsku” objavio prekrasne kadrove otoka Hvara

Preslika/Explore Croatia

Ljepote otoka Hvara prikazane su na Youtube kanalu “Explore Croatia“. Autor je ovo ljeto snimao razne lokacije na otoku, te svojim snimkama na najljepši način prikazao Hvar cijelome svijetu.

Predivan video otoka Hvara, Grada Staroga Grada, te Vrboske i Jelse možete pogledati na spomenutom kanalu, a uz to snimljeni su Pakleni otoci i plaža Dubovica.

Hvar pripada grupi srednjodalmatinskih otoka. Nalazi se u Splitsko-dalmatinskoj županiji, usred skupine otoka. Otok Hvar je svojom površinom uglavnom prekriven borovom šumom što čini izuzetno ugodnu klimu i vinogradima koji proizvode i do 50 000 hektolitara vina godišnje. Otok je naseljen još u pretpovijesno doba, još prije 6000 godina. Iz tog razdoblja na otoku postoje nalazi osebujne Hvarske kulture.

Razvedena obala, brojne slikovite i kristalno čiste plaže, obilje sunca, netaknuta priroda, veoma bogata povijesna i kulturna baština, mirisi lavande, maslina i vina, razlozi su zbog kojih je otok Hvar nadaleko poznat, pa je u svibnju 1997. proglašen za jedan od 10 najljepših otoka na svijetu (Traveller magazin).

 

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top