Close

Koncert Petra Čulića u Starome Gradu

(Foto: TZ Stari Grad)

Župa Sv. Stjepana i turistička zajednica Staroga Grada organiziraju koncert Petra Čulića danas 25. kolovoza u 21 sat u crkvi Sv. Stjepana.

Petar će na koncertu svirati na gitari, a u njegovoj glazbenoj karijeri osvojio je brojne nacionalne i internacionalne nagrade i na međunarodnim natjecanjima u Gevelsbergu, Volosu, Velbertu, Weimaru, Kutnoj Hori i u drugim gradovima. Pobjednik je Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić 2013./2014. 26. lipnja 1986. godine u Splitu. Magistrirao je u srpnju 2008. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša. Studij je upisao u kvoti „posebno nadareni“ prije završene srednje škole.

Dobitnik je dviju rektorovih nagrada u akademskoj godini 2005./2006. – za izvanredne rezultate postignute tijekom studija te za izuzetna umjetnička ostvarenja. Školovanje nastavlja na poslijediplomskom studiju u Koblenzu (u Njemačkoj) na privatnoj akademiji „Koblenz International Guitar Academy“ u klasi prof. Huberta Käppela, a završava ga u svibnju 2010. godine s najboljim uspjehom. Dobitnik je godišnje nagrade Općine Dugi Rat za izvanredna postignuća na području glazbenog i kulturnog stvaralaštva. Trenutno pohađa doktorski studij na prestižnom sveučilištu “University of Surrey” (u Engleskoj) u klasi profesora Stephena Gossa.

(Foto: TZ Stari Grad)
Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top