Close

Natječaj Rotary kluba ‘Hvar’ za dodjelu stipendija redovitim studentima i srednjoškolcima za 2021./2022. godinu.

Foto: Lucija Salopek/Hvarski.net

Rotary klub “Hvar” objavio je Natječaj za za dodjelu stipendija redovitim studentima i srednjoškolcima otoka Hvara za akademsku 2021./2022. godinu.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi redovito upisani učenici srednjih škola sa otoka Hvara:

– ako imaju prijavljeno prebivalište na otoku Hvaru,
– ako ne ostvaruju pravo na stipendiju po nekoj drugoj osnovi,
– ako im prosjek ocjena u prethodnom razredu iznosi najmanje 4,0 ili više,
– ako su slabijeg socijalno-ekonomskog statusa.

U slučaju istih ili sličnih uvjeta, prednost pri dodjeli stipendija imaju kandidati koji su bitno lošijeg socijalno-ekonomskog statusa, ili su djeca poginulih ili ranjenih roditelja u Domovinskom ratu, odnosno kandidati bez jednog ili oba roditelja ili učenici koji potječu iz obitelji s više djece.

Pravo na stipendiju imaju svi redoviti studenti sveučilišnih studija:

– ako nastavljaju sa studijem na nekom od fakulteta odmah po završetku srednje škole,
– ako nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali godinu studija (vrijedi za studente trećeg i kasnijih semestara studija),
– ako im je prosjek ocjena iz položenih ispita u dosadašnjem studiju 3,0 ili više (vrijedi za studente trećeg i kasnijih semestara studija),
– ako nisu stariji od 26 godina,
– ako su slabijeg socijalno-ekonomskog statusa

U slučaju istih ili sličnih uvjeta, prednost također pri dodjeli stipendija imaju kandidati koji su bitno lošijeg socijalno-ekonomskog statusa, ili su djeca poginulih ili ranjenih roditelja u Domovinskom ratu, odnosno kandidati bez jednog ili oba roditelja ili učenici koji potječu iz obitelji s više djece.

Isti student može, ako zadovolji uvjete natječaja, ishoditi stipendiju i tijekom više studijskih godina. Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 10 mjeseci (rujan-lipanj) u mjesečnom iznosu od 1.100,00 kuna za učenike i studente koje nastavljaju školovanje u obrazovnim institucijama izvan otoka Hvara te 550 kn za učenike koji nastavljaju školovanje u obrazovnim institucijama otoka Hvara.

Prijavnice se podnose na propisanom obrascu koji čini sastavni dio ovog Natječaja. Za sve dodatne informacije, svi zainteresirani mogu se obratiti na tel: 0915042286. Prijave na natječaj dostavljaju se do 10. rujna 2021. godine na adresu “Rotary klub Hvar, Biskupa Jurja Dubokovića 74, 21450 Hvar”, neposredno ili putem pošte u omotnicama s naznakom “Natječaj za dodjelu stipendija”, te na mail Rotary kluba Hvar: rchvar@gmail.com.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top