Close

Pobjednici ocjenjivanja 3. Jelsa Summer Wine Tastinga

(Foto: TZ Jelsa)

Nakon odgođenog događaja Fešta vina u subotu, proglašenje pobjednika održalo se sinoć u nedjelju 29. kolovoza u 20:30. Ovogodišnje proglašenje pobjednika „SUMMER WINE TASTING“ održalo se na rivi Jelsa u sklopu Fešte vina. Događaj je organiziran od strane Udruge Hvarski Vinari i Turističke Agencije Jelsa.

Pobjednici ocjenjivanja 3. Jelsa Summer Wine Tastinga:

Najbolja vina u 3. Jelsa Summer Wine Tastingu podijeljena su u tri kategorije:

1. Bogdanuša – nagradu je osvojilo vino Bogdanjuša Carić 2020 iz vinarije Carić. Bogdanuša je sortno vino, lagano i svježe, sa dosta kiseline. Ime vina Bogdanjuša nastalo je po autohtonoj sorti bogdanuši (Bogom dana), od koje se u cijelosti spravlja ovo vino.

(Foto: Vina Carić)
U kategoriji bijelih vina nagradu je odnijelo vino Pošip Tomić 2020 iz vinarije Tomić. To je kompleksno vino izbalansirano lijepim kiselinama i svježinom –  jedino bijelo vino koje odleži 6 mjeseci u hrastovim bačvama.  Arome zrelijeg južnjačkog voća, marelice i svježih citrusa zaokružene odležavanjem u hrastovim bačvama prepoznatljive su karakteristike Pošipa.
(Foto: vinarija Tomić)
U trećoj kategoriji nagradu je dobilo vino Plavac mali, imena Plavac mali Pharos Maximvs 2013.  To je kompleksno vino uz  prisutnu aromu kupine, crvene jabuke, drva i dima. Pikantno, raskošno i glatko s dugim završetkom vinarije Hvar Hills.
(Foto: vinarija Hvar Hills)
Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top