Close

Otvoren je Natječaj za upis u Glazbenu školu ‘Josipa Hatzea’

Pixabay

Objavljen je Natječaj za upis u 1. razred Osnovnoga glazbenoga obrazovanja u školskoj godini 2021./22., a upisuju se učenici nakon položenog prijemnog ispita, prema bodovnoj rang listi u skladu s odobrenim kvotama za upis.

Pravo upisa u prvi razred imaju djeca koja su u pravilu navršila sedam godina života i zadovoljila kriterije propisane kurikulumom umjetničkog obrazovanja. Preporuka je da se u 1. razred osnovne glazbene škole upisuju djeca koja pohađaju 2. ili 3. razred redovite osnovne škole (u pravilu do 8. ili 9. godine života), a za duhačke instrumente iznimno do 11. godine života.

Dobna granica:

– truba: mlađi od 01.09.2009.
– klavir, gitara: mlađi od 01.09.2011.

Cijeli postupak prijave kandidata za upis u osnovnu glazbenu školu vrši se putem online aplikacije na web stranicama Škole.

Također, termini prijemnih ispita su u Starom Gradu u srijedu, 08. rujna u 16 sati, odnosno u Jelsi, u srijedu, 08. rujna u 10 sati. Prijemni ispit provodi tročlana komisija te se provodi sukladno Pravilniku o bodovanju na ispitu glazbene darovitosti dostupnom na web stranicama škole u izborniku Škola/Propisi/Akti škole.
Bodovni prag s prijemnog ispita koji omogućuje upis (ali ga ne podrazumijeva) je 65 bodova. Kandidati koji su prešli bodovni prag u daljnjem postupku mogu se natjecati za upis u Glazbenu školu.

Participacija

Mjesečni iznos temeljne participacije od 200,00 kuna plaća se za 10 nastavnih mjeseci (2.000,00 kuna godišnje) za učenike upisane u matičnu školu u Splitu i sve Dislocirane odjele.

Prijavnice i ostale korisne informacije nalaze se na sljedećem LINKU.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top