Close

Hvarski biskup na blagdan Male Gospe predvodi večernju misu u Solinu

Foto: IKA

Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna svečano će biti proslavljen u solinskom Gospinu prasvetištu.

Središnje euharistijsko slavlje u 10 sati u crkvi Svete Obitelji u Solinu predvodit će splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Za vrijeme mise pjeva mješoviti zbor Kraljica Jelena. Euharistijsko slavlje uz blagoslov djece i bolesnika u 16 sati predvodi don Ivan Oldrljin. Svečanu misu u 18 sati predvodi mons. Ranko Vidović, hvarski biskup. Mogućnost za ispovijed bit će od 6 do 12 sati te popodne od 15.30 do 20 sati.

Blagdanu Male Gospe, kada se ujedno obilježava i Dan grada Solina, prethodi devetodnevna priprava od 30. kolovoza do 7. rujna. Mise su u 7 i 18 sati. U svetištu Gospe od Otoka će se 12. rujna svečanim svetim misama obilježiti i Ime Marijino – Gospa Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta. Mise toga dana su u 8, 10 i 18 sati. Na večernjem misnom slavlju hodočastit će vjernici grada Splita.

Na uočnicu blagdana Male Gospe u utorak, 7. rujna brojni će vjernici i ove godine iz svih krajeva Splitsko-makarske nadbiskupije, s otôka i iz Bosne i Hercegovine hodočastiti u marijansko svetište Vepric na misno slavlje u 17.30 sati koje će predvoditi splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša. Misi će prethoditi križni put u 15.30 i molitva krunice u 16.30 sati. Toga su dana u svetištu mise još u 7, 9 i 11 sati i prigoda za sakrament pomirenja. Na sam blagdan Male Gospe, u srijedu 8. rujna, jutarnje mise su u 7, 9 i 11 sati, a popodnevno je svečano bogoslužje u 18 sati. Misi prethodi molitva krunice

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top