Close

ODRŽAN MARATON DOBROTE Hvarani nesebičnim akcijama prikupili 150.000 kuna

Foto: Vilma Matulić

U Starom Gradu je održana zaključna svečanost trodnevne humanitarno-sportske akcije “Maraton dobrote – Daj 5 za Perle!”, koja se održavala od 03. do 05. rujna diljem otoka.

Foto: Vilma Matulić

Cilj ove velike humanitarne akcije, u koju su se uključili brojni otočani i gosti, sakupljanje je novčanih sredstava za štićenike Udruge Perle, odnosno za djecu s posebnim potrebama i najtežim oštećenjima koja su im potreba za financiranje cjelogodišnjih terapija na otoku. Tim povodom se u Jelsi, Starome Gradu i Hvaru postavilo štandove na kojima se mogla kupiti prigodna majica, keramika ili torba s logom akcije.

Foto: Vilma Matulić

Događanja kroz tri dana započela su plivačkom dionicom od Staroga Grada do Jesle dugom 27,5 kilometara, čiji je nositelj Toni Pavičić zvani Briškula. Subota je bila dan za biciklističku etapu dugu 240 km, a koja je pod vodstvom Josipa Jakelića i BK “Teuta” obilazila naseljena mjesta na otoku. Ova predivna otočna priča zaokružena je trčanjem od Hvara, preko Jelse do Starog Grada. Na cilju su tako Janeza Maroevića i ostale sudionike utrke dočekale ‘Perle’, organizatori, volonteri i građani, a sve je popraćeno šušurom, balonima, bengalkama i emocijama.

Dodajmo i kako je od potrebnih 220 tisuća, samo ovaj vikend prikupljeno oko 150 tisuća kuna. Također, rad Udruge možete pratiti putem Facebook stranice “Udruga Perle“.

Ukoliko imate želju donirati Udrugu, to možete učiniti preko žiro računa:

Primatelj: Hrvatski crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Hvar
IBAN: HR6024070001500014830 OTP banka
Opis plaćanja: Donacija za Perle – Maraton dobrote
Model: HR 00
Poziv na broj:030905
Ili preko bar-koda:

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top