Close

Ugledni američki časopis uvrstio Hvar na listu najboljih europskih otoka

U ovoj izazovnoj turističkoj godini, kada nam je bio cilj promovirati Hrvatsku kao sigurnu destinaciju i želja da ostvarimo što bolje turističke rezultate, ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure (3,360,589 mjesečnih čitatelja) visoko je pozicionirao otok Hvar na listu TOP 20 najboljih europskih otoka, javlja Turistička zajednica grada Hvara.

Hvar je zaslužio istaknutu poziciju u društvu otoka Mílos, Folegandros i Santorini (Grčka), Madeira (Portugal), Sicilije (Italija), i drugih.

Uredništvo magazina Travel+Leisure, koji je, uz National Geographic Traveler i Conde Nast Traveler, jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu, odlučilo je sastaviti ovu listu od 20 otoka, ističući kako je na Hvaru moguće upoznati bogatu povijest i kulturu, kušati poznata hvarska vina te odsjesti u vrhunskom smještaju.

“I ovoga puta Hvar kao destinacija prepoznat po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima”, naglašava direktor Turističke zajednice grada Hvara, Petar Razović.

Dodaje kako je ovom priznanju uvelike pomogao projekt Safe stay in Croatia, Ministarstva turizma i sporta, te da su turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u srpnju i kolovozu u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rezultate slične 2019. godine.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top