Close

Održan sastanak predstavnika Grada Hvara i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost

Foto: Press

Hvarski gradonačelnik Rikardo Novak sa suradnicima je održao u četvrtak, 30. rujna u Arsenalu, radni sastanak s predstavnicima Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti.

Uz primjenu novog Zakona o gospodarenju otpadom s novim i izmijenjenim obvezama za jedinice lokalne samouprave te povlačenje sredstava iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti jedna od tema sastanka bili su otvoreni javni pozivi te najava novih.

Foto: Grad Hvar

Sastanku su iz Fonda prisustvovali direktor Siniša Kukić, Maja Rajčić, načelnica Sektora za energetsku učinkovitost, Aleksandra Čilić, načelnica Sektora zaštite okoliš, Lidija Tošić, voditeljica Službe za odnose s javnošću i Hrvojka Petrović Grahli, voditeljica Ureda direktora.

Iz Grada Hvara, uz gradonačelnika Novaka sudjelovali su i pročelnik Nino Pijanović,viša savjetnica za prostorno uređenje, graditeljstvo i uređenje grada Ita Pavičić, viša stručna suradnica za graditeljstvo, zaštitu okoliša i poslove Europske unije Jerina Ćurin te direktor Komunalnog Hvar Ivica Novak i Jasna Vuljan, voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša.

Tom prigodom direktor Siniša Kukić svečano je uručio Odluku o dodjeli sredstava Fonda Gradu Hvaru za neposredno sufinanciranje nabave komunalne opreme u iznosu od 44.246,25 kuna te Odluku o dodjeli sredstava Fonda trgovačkom društvu Komunalno Hvar d.o.o. za neposredno sufinanciranje troškova prijevoza otpada s otoka na otok/kopno u svrhu daljnje obrade u iznosu od 62.985,24 kuna.

Maja Rajčić, načelnica Sektora za energetiku, predstavila je javne pozive za ulaganja u obnovljive izvore energije, stavivši naglasak na skori natječaj za energetsku obnovu obiteljskih kuća koji se otvara 14. listopada. S obzirom da je u prethodnim pozivima bio veliki interes otočkog stanovništva, pozivaju građane da se odazovu pozivu te da se educiraju o mogućnostima prijave.

Istaknuto je da je još uvijek otvoren Javni poziv za energetiku za kupnja električnih vozila za javne potrebe te najavljen javni poziv za koncept pametnih gradova kojima će se gradovima na otoku omogućiti da se udruže i zajedno prijavljuju u sektoru prometa, digitalizacije uprave, pametnog upravljanja rasvjetom i sličnih projekata.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top