Close

Jelsa dobila svoj Trg u austrijskom gradu Sankt Andra

Foto: Općina Jelsa

U austrijskom gradu St. Andra, koji je ime dobio po svetom Andriji, otvoren je Trg Jelsa, objavila je Općina Jelsa na svojim stranicama.

Foto: Općina Jelsa

Ova dva grada veže 25. godišnje prijateljstvo pa je tim povodom danas upriličen svečani jubilej. Naime, Trg u ovome austrijskom gradiću ukrašen je s motivima Općine Jelsa, te je preimenovan u Trg Jelsa, koji se nalazi u centru grada St. Andra, na povijesnom dijelu uz šetnicu.

“Zaista je bila velika čast i tim povodom organizirana je velika proslava na visokom i formalnom nivou, uz prisustvo predstavnika čak i s razine Koruške vlade, što je Austriji bilo je jako medijski popraćeno. U jednodnevnom posjetu, s izaslanstvom Općine Jelsa bio je i dio KUD-a Jelsa, kao i muška klapa “Priženca”, te predstavnik udruge vinara Općine Jelsa i proizvođač lavandinih proizvoda “OPG Deanović”. Istog dana, kako na otvaranju Trga, tako i na pokrajinskom sajmu skupa sa Turističkom zajednicom Općine Jelsa prezentirana je naša destinacija, vinari, maslinovo ulje i otočki proizvodi od lavande”, objavio je Nikša Peronja, načelnik Općine Jelsa, koji se zahvaljujem Gradu St. Andra, gradonačelnici Mariji Knauder, bivšem gradonačelniku Peteru Stauberu, Franzu Baumanu predsjedniku udruge za prijateljstvo sa Jelsom i Danielu Fellneru desnoj ruci i bliskom suradniku samog Predsjednika cijele Koruške.

Foto: Općina Jelsa

Načelnik je pozvao mještane da prilikom putovanja u Austriju i Korušku posjete i grad St. Andra, kao i “Trg Jelsa”.

Dodajmo kako svake godine iz ovog dijela Koruške, Općina Jelsa ostvari nekoliko tisuća turističkih noćenja tijekom ljetne sezone, a brojevi svake godine rastu.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top