Close

Iz podmorja Paklinskih otoka uklonjeno dvije tone otpada

Foto: Diving center Aqualis

Tijekom Plave čistke, odnosno akcije čišćenja podmorja Paklinskih otoka izvađeno je oko dvije tone otpada, objavljeno je na stranicama Grada Hvara.

U akciji čišćenja su sudjelovali ronioci Ronilačkog centra Aqualis, uz logističku podršku Komunalnog Hvar, hvarskog Nautičkog centra te ACI marine Palmižana, a provedena je povodom Dana grada Hvara, u organizaciji Grada Hvara, Gradskog društva Crvenog križa Hvar i gradske tvrtke Komunalno Hvar, u okviru “ekološkog vikenda” u kojem je u subotu održana i Zelena čistka na području Parka Šumica.

Foto: Diving center Aqualis

Prvog dana čišćenja u dva zarona u uvali Palmižana sudjelovalo je četrnaest ronilaca Diving centra Aqualis te sedam volontera za podršku na suhom. U nedjelju je trinaest ronilaca u prvom zaronu čistilo podmorje na području uvale Tovorski bok gdje je, osim uobičajenog smeća, izvađeno i nekoliko kamionskih guma te cijev duga 30 metara i promjera 10 centimetara. U drugom zaronu čišćena je uvala Ždrilca, u sezoni jedna od najposjećenih uvala na Paklenim otocima.

“Zahvaljujemo Diving centru Aqualis na inicijativi i suorganizaciji, roniocima volonterima iz Njemačke, Nizozemske, Urugvaja, Zagreba i Hvara koji su dali svoj doprinos ovoj tradicionalnoj akciji čišćenja podmorja hvarskog akvatorija. Zahvaljujemo i Gradskom društvu Crvenog križa Hvar na donaciji potrošnog materijala i marendama osiguranima uz donaciju pekare Klas, Komunalnom Hvar na odvozu smeća, ACI marini Palmižana na donaciji i podršci, Nautičkom centru i Mikotu Jagnjiću na podršci na moru”, poručuju iz Grada Hvara.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top