Close

Objavljen je Javni poziv za prijavu projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima

Foto: TZ Jelsa

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za prijavu projektnih prijedloga i projekata poticanja razvoja civilnog društva na otocima u 2021. godini.

Opći cilj Javnog poziva je osiguravanje ravnomjernog društveno-ekonomskog razvoja hrvatskih otoka, u skladu s Programom stvarajući povoljno okruženje za razvoj civilnog društva na otocima, jačajući ulogu i kapacitete organizacija civilnog društva i podržavajući njihovo umrežavanje.  Specifični cilj Javnog poziva je osnaživanje uloge i kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima i to putem poticanja različitih gospodarskih i društvenih djelatnosti koje djeluju u skladu s ciljevima održivog razvoja.

Javni poziv realizira se kroz sljedeća dva prioriteta:

Prioritet 1

  • Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva na otocima kroz prijave na EU natječaje/pozive

Prioritet 2

  • Organiziranje i provedba projekata poboljšanja kvalitete življenja na otocima.

Prihvatljivi prijavitelji Javnog poziva su organizacije civilnog društva koje imaju sjedište i djeluju na području otoka, koje su osnovane u skladu s posebnim propisom kojim se uređuje civilno društvo. Ukupan iznos raspoloživih sredstava Javnog poziva iznosi: 500.000,00 kuna.

Prioritet 1

Ukupan iznos osiguranih sredstava: 200.000,00 kuna
Minimalan iznos tražene financijske podrške: 20.000,00 kuna
Maksimalan iznos tražene financijske podrške: 50.000,00 kuna

Prioritet 2

Ukupan iznos osiguranih sredstava: 300.000,00 kuna
Minimalan iznos tražene financijske podrške: 15.000,00 kuna
Maksimalan iznos tražene financijske podrške: 50.000,00 kuna

Prijavitelj prijavu na Javni poziv podnosi isključivo elektroničkim putem (internetska prijava) popunjavanjem propisanih obrazaca i postavljanjem propisane dokumentacije u sustav financijskepodrske.hr.

Rok za podnošenje prijava projektnih prijedloga je 5. studenoga 2021. godine, a uključuje sljedeće:

  • rok za podnošenje elektroničke prijave u sustavu financijskepodrske.hr je 5 studenoga 2021. godine najkasnije do 12:00 sati;
  • rok za podnošenje Dokumenta o verifikaciji je 5 studenoga 2021. godine do 24:00 sata putem mail adrese: ocd-otoci@mrrfeu.hr.

Zainteresirani prijavitelji mogu pitanja vezana uz Javni poziv postavljati do 26. studenog 2021. na adresu e-pošte ocd-otoci@mrrfeu.hr. Tekst Javnog poziva, Upute za prijavitelje kao i svi obrasci koje je prijavitelj dužan unijeti u sustav financijskepodrske.hr nalaze se u dijelu Dokumenti.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top