Close

Zeleno poslovanje Sunčanog Hvara: Važnost korištenja organskih lokalnih i domaćih proizvoda

PRess/Sunčani Hvar

U Sunčanom Hvaru sezona berbe maslina i prerade u punom je jeku. Prerada maslina je isključivo svakodnevna, što znači da se u roku par sati od branja radi ulje, i to modernom metodom ekstrakcije. Na 225 stabala ove godine ubrano je preko jednu tonu ploda, od čega se dobilo više od 200 litara ekstra djevičanskog maslinovog ulja, izrazito visokog radmana od 19%. Upravo će se to visokokvalitetno ekstra djevičansko ulje sljedeće godine nuditi gostima u hotelu Palace Elisabeth kao autohtoni poklon. Masline se nalaze pored Hotela Pharos i na bazenima Hotela Amfora te ujedno upotpunjuju prirodni ambijent u kojem se nalaze.

Korištenje organskih proizvoda od lokalnih i domaćih OPG-ova i proizvođača na području Hrvatske je od iznimne važnosti te se inzistira na promociju istih. Suvremeni turisti žele individualizirani pristup, autentične doživljaje i iskustva kroz kontakte s lokalnom zajednicom te uživanje u izvornim hrvatskim produktima. Tako u hotelu Palace Elisabeth, gosti su u mogućnosti doživjeti pravu gastro priču; jer je poseban naglasak na autentične i organske proizvode. Pomno odabrane ključ su vrsnih i ukusnih mediteranskih jela koja su usklađena sa ponudom vrhunskih lokalnih vina. Posebna pozornost se ujedno posvećuje i doručku, gdje gosti imaju mogućnosti okusiti svakodnevno svježe, zdrave i ukusne namirnice, kao što je domaći kozji sir, domaća jaja te raznovrsne svježe sokove.

“Praćenje svjetskih trendova u hotelijerstvu, što se tiče ‘zelenog’ poslovanja je ključno za daljnji razvoj kompanije. Održivi način poslovanja pozitivno utječe na razvoj cijele destinacije i ujedno pogoduje novom profilu turista koji je zainteresiran za autohtone domaće i ekološke proizvode; želi bogatija i dublja iskustva odnosno iskustva za pamćenje”, istaknula je predsjednica Uprave, Gordana Tomičić.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top