Close

Sanira se šteta nakon poplave, objavljeni brojevi za hitne situacije

Još uvijek se intenzivno radi na saniranju štete nastale uslijed jakog nevremena koje je jučer pogodilo grad Hvar.

Prema podacima Meteorološke postaje Hvar, od 12 do 14 sati palo je ukupno 108,9 litara kiše, a sinoć do 19 sati ukupno 139,2 litre (mjereno za prethodna 24 sata), što je više od mjesečnog prosjeka za studeni, izvijestio je Grad Hvar.

Velika količina kiše stvorila je bujicu koja je poplavila središte grada, glavni gradski trg i okolne ulice, bile su poplavljene prostorije i dvorište DVD Hvar, novo krilo Dječjeg vrtića “Vanđela Božitković”, zgrada Biskupije, obiteljske kuće i poslovni prostori, voda je prodrla u dvoranu i dijelove zgrade osnovne škole. Nastalo je nekoliko odrona u gradu kao i na državnoj cesti D 116 između Hvara i Milne. Razmjeri nastale štete se još utvrđuju, sve službe su još uvijek na terenu.

DVD Hvar jučer je imao 8 intervencija ispumpavanja vode te dvije gašenja požara izazvanih udarom groma. Požar krovišta obiteljske kuće na predjelu Križnog rata dojavljen u 14:20 sati ugašen je u 15 sati.

Zbog udara groma i kvara na centrali još uvijek su nedostupne telefonske linije vatrogasaca 193 i 741 200, dojave se primaju na 091 511 2774 ili 741 100 (PP Hvar).

Kiša poplavila ulice grada Hvara

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top