Close

Iz Mosta najavili inicijativu za referendum protiv covid potvrda

Foto: Facebook

Most je danas održao konferenciju za medije na kojoj su formalno najavili pokretanje inicijative za referendum protiv uvođenja covid potvrda, javlja Jadranski.

“U Hrvatskoj ne postoji osoba koja je zadovoljna radom Stožera civilne zaštite RH”, uvodno je istaknuo Božo Petrov.

“Upravo zbog loših rezultata Stožera smatramo da ovo parapolitičko tijelo nema pravo donositi odluke na razini zakona. Pogotovo poput covid potvrda koje ograničavaju selektivno prava ljudi”, rekao je Petrov i dodao da je dokazano u praksi i kroz istraživanja u drugom zemljama da covid potvrde ne ograničavaju širenje virusa, što je razlog pokretanja inicijative za referendum o ukidanju covid potvrda i ograničavanju neustavnog rada Stožera.

Marin Miletić je naglasio kako se za održavanje inicijative u 24 sata prijavilo 35.670 volontera.

“To je jasna poruka Plenkoviću i njegovim politika, jasna poruka Stožeru”, poručio je i dodao kako se neće “uljuljkati”. Pozvao je građane da se priključe akciji.

Da je rad Stožera kritizirala politička ljevica i politička desnica rekla je Marija Selak-Raspudić.

“Javnost i ustavnopravni stručnjaci dijele mišljenje da se ovakav tip odluka, koji ograničava slobode i javna prava naših građana, ne može donositi mimo zakona, te bi se takve odluke trebale donositi u Saboru. Svi su do sada kritizirali, a mi smo odlučili djelovati. Kada se ovakve odluke donose, mi želimo da o njima odlučuje narod jer naše demokratsko ustrojstvo upravo proizlazi iz naroda. Stoga narodu treba vratiti vlast u ovoj situaciji, ali i Saboru kao najvažnijem zakonodavnom tijelu u kojemu sjede njegovi predstavnici”, naglasila je Selak-Raspudić.

Podsjetila je na najavu Plenkovića koji namjerava sankcionirati tzv. neposlušnike mijenjajući zakone.

“Priznao je da naš zakonski poredak ne poznaje ovu situaciju, pa ne može sankcionirati one koji ne slušaju mjere stožera”, rekla je, dodajući kako je sve što se događa protuzakonito i da to uviđa i sam premijer.

Najavila je, još jednom, organiziranje referenduma kako bi građani rekli što misle o novim mjerama, piše Jadranski.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top