Close

Javni poziv za dodjelu priznanja ‘Zlatna stina’ JLS-ovima na području županije

Foto: SDŽ/Facebook

Splitsko-dalmatinska županija je objavila Javni poziv za dodjelu priznanja “Zlatna stina” jedinicama lokalne samouprave za osobit doprinos razvoju gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije u 2021.

Cilj Javnog poziva je dodjela priznanja jedinicama lokalne samouprave koje su dale najveći doprinos gospodarskom razvoju Splitsko-dalmatinske županije u 2021. godini, kao i poticanje svih gradova i općina na poduzimanje aktivnosti u procesu stvaranja što povoljnije poduzetničke klime kako bi se doprinijelo razvoju gospodarstva i boljim uvjetima života u lokalnim zajednicama, te potaklo demografsku obnovu i zadržavanje mladih obitelji, osobito u rubnim područjima Županije.

Na Javni poziv mogu se prijaviti sve jedinice lokalne samouprave (gradovi i općine) s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Priznanja će se dodijeliti kumulativno za sljedeće kategorije:

Poslovni subjekti

Kriterij u ovoj kategoriji je broj novootvorenih tvrtki kao jedan od bitnih pokazatelja gospodarske snage grada ili općine, pozitivne poduzetničke klime i postojanja podrške jedinice lokalne samouprave.

EU fondovi

Kriterij u ovoj kategoriji je iznos ugovorenih EU sredstava jedinica lokalne samouprave u 2021.

Poduzetnička klima

Kriterij u ovoj kategoriji su podatci o svim mjerama, aktivnostima ili projektima koje su gradovi i općine provele u 2021., u cilju poticanja poduzetništva na svom području.

Ukupno će se dodijeliti šest (6) priznanja, od čega tri (3) gradovima i tri (3) općinama, koji ostvare najveći broj bodova kumulativno u sve tri kategorije.

Podnošenje prijava

Za kategoriju Poslovni subjekti uz prijavu ne treba dostavljati dokumentaciju jer će Povjerenstvo vrjednovanje izvršiti na temelju službenih podataka kojima raspolaže Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Split.

Prijave se dostavljaju u zatvorenoj omotnici na adresu “Županijska komora Split, Obala Ante Trumbića 4, 21000 Split, s naznakom “Prijava na Javni poziv ‘Zlatna stina’ – Ne otvarati”. Prijave se mogu dostaviti i elektroničkom poštom na e-mail: vfriedl@hgk.hr. Rok za dostavu prijava je 15 dana od dana objave Javnog poziva.

Ostale informacije u svezi Javnog poziva mogu se dobiti na stranicama Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Split, te broj telefona 021/321-105 ili putem elektroničke pošte na e-mail: vfriedl@hgk.hr.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top