Priopćenje o stanju provedbe LEADER/CLLD pristupa na Hvaru, Šolti i Visu

Foto: Hvarski.net

Područje obuhvata LAG-a Škoji gotovo je jedinstveno područje u Republici Hrvatskoj koje u programskom razdoblju 2014.-2020. na istom području obuhvata provodi LEADER/ CLLD mjeru iz 2 europska fonda (Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj i Europski fond za pomorstvo i ribarstvo) i dva operativna programa (Program ruralnog razvoja RH i Operativni program za pomorstvo i ribarstvo).

LAG Škoji provodi LEADER/CLLD kroz Mjeru 19 PRR 2014.-2020., a FLAG Škoji kroz Mjeru III.2/III.3 OPPiR 2014.-2020. Obje organizacije kao glavnu zadaću imaju izradu i provedbu razvojnog strateškog dokumenta za svoje područje, koje je u slučaju ove dvije organizacije podudarno.

Tri godine nakon prvog raspisanog LAG natječaja, izdvojene su neke od zanimljivih aktualnih informacija.

LAG Škoji dosad je raspisao 100% sredstava namijenjenih krajnjim korisnicima u programskom razdoblju 2014.-2020., a dosad su objavljena 4 LAG natječaja, zaprimljeno je 46 prijava projekata, 32 projekta odabrana su na LAG razini, sva 32 projekta potvrdila je potom i Agencija za plaćanja LAG-u Škoji je za prijelazno razdoblje (2021.-2022.) dodijeljeno još 4.470.911,74 HRK, od čega 3.330.218,47 HRK za financiranje projekata krajnjih korisnika.

S ciljem informiranja javnosti o tijeku provedbe, raspisanim natječajima i onima u pripremi, odabranim i odobrenim projektima, događanjima u organizacija LAG-a i FLAG-a Škoji i temama kojima se Lag Škoji bavi, donose na poveznici u nastavku zajedničko Priopćenje o stanju provedbe LEADER/CLLD pristupa na Hvaru, Šolti i Visu.

Podijelite članak

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Ostavite komentar
scroll to top