Close

Advent u Hvaru: Bogat božićno-novogodišnji program počinje paljenjem prve adventske svijeće

Foto: Grad Hvar

Nakon prošlogodišnje pauze, Grad Hvar je objavio kako ove godine ponovno organizira božićno-novogodišnji program, koji započinje u subotu, 27. studenoga paljenjem 1. adventske svijeće na hvarskoj Pjaci uz prigodnu svečanost.

Foto: Grad Hvar

Adventske kućice bit će postavljene na glavnom gradskom trgu ispred Lođe, gdje će se održavati najveći dio programa, a bit će otvorene od 4. prosinca do 2. siječnja.

Program u organizaciji Grada Hvara i u suradnji s gradskim udrugama, društvima i ustanovama te Župom Hvar uključuje koncerte klasične i duhovne glazbe, koncerte na otvorenom ispred Lođe, gostovanja kazališnih predstava u najstarijem komunalnom kazalištu Europe, razne kreativne radionice i čitaonice za djecu, postavljanje božićnog drvca pod morem, kvizove, projekcije božićnih filmova, tradicionalnu podjelu bakalara i božićni sajam, kao i Dječji doček Nove godine na Silvestrovo u podne. U Novu godinu Hvarani će ući uz nastup zagrebačkog benda Positivo na Pjaci.

Gostovanja predstava u hvarskom kazalištu, započeta u studenome, nastavit će se već prvog dana prosinca kada stiže izvedba hit-predstave Teatra Rugantino “Uvijek će nam ostati ljubav” s Jelenom Miholjević i Draženom Čučekom, dok će komedija “Fešta” Teatra Exit biti izvedena 7. prosinca. U subotu, 18. prosinca, stiže dirljiva i potresna monodrama “Domaši” autorice i glumice Ane Marije Veselčić u produkciji Gradskoga kazališta lutaka Split.

Dječji program odvijat će se na kućicama, u Lođi i u prostoru zajednice Fabrika 35, a uz radionice, čitaonice, ples i druženje, pripremaju se i posebna iznenađenja za sv. Mikulu i sv. Lucu 6. i 13. prosinca.

Korisnici kućica najavili su prigodnu gastronomsku ponudu uobičajenu za predblagdansko vrijeme (kobasice, sarme, bakalar, kuhano vino, pašurate/fritule i druge slastice), ali i poneko inovativno gastro iznenađenje uz dobru zabavu.

Nakon prošlogodišnjeg otkazivanja zbog pandemije, prvog vikenda u prosincu kreće jubilarni 40. Novogodišnji malonogometni turnir na igralištu Tenis (nakon ‘Kutije šibica’ najstariji u Hrvatskoj), finale kojega se tradicionalno održava na Staru godinu. Najhrabriji Hvarani u Novu će uskočiti i doslovno, na 7. novogodišnjem skoku na kupalištu Bonj, prvog dana 2021. godine.

Zbog specifične situacije i ograničenja uzrokovanih pandemijom, najveći dio programa održavat će se na otvorenom, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera te uz mogućnost izmjene programa, ovisno o razvoju situacije.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top