Close

VIDEO Poziv školama da se uključe u humanitarnu akciju za liječenje malene Kiare

Foto: GoGetFunding

Nedavno je obilježen Međunarodni dan volontera, no vrijednost, plemenitost i korist njihovog rada trebalo bi isticati i u ostalim danima u godini. Zato i na današnji dan sv. Lucije, koja nije direktno povezana s volonterima nego koja u tradiciji nagovještava svjetlo, Udruga Argonauta predstavlja troje mladih volontera iz Italije i Španjolske koji su u Murter stigli kroz program Europskih snaga solidarnosti.

Marco Mazzota, Costanza Lauria i Marisol Navarro svoj su dom na neko vrijeme našli u Murteru, a svoj rad ponudili udruzi Argonauta. Postali su dijelom lokalne zajednice i čuvši za priču male Kiare iz Tribunja odlučili su najbolje kako znaju ponuditi svoju pomoć u ovoj situaciji koja je opet ujedinila cijelu Hrvatsku u skupljanju sredstva kako bi se maloj djevojčici omogućilo liječenje u SAD-u.

Marco, Costanza i Marisol snimili su video kojim, u ovo predblagdansko doba, daju način kako svatko od nas može pomoći koristeći samo škare, papir i ljepilo, odnosno svoju kreativnost, ali poduzetništvo. Naime, prijedlog koji ovo troje mladih volontera daju jest da se po njihovim uputama izrade zanimljivi božićni ukrasi koji se mogu iskoristiti za prikupljanje sredstava, a koja bi se onda preusmjerila na Kiarin račun.

Posebno je ovaj video usmjeren djeci, odnosno učenicima osnovnih i srednjih škola te njihovim učiteljima i profesorima, stoga Marco, Costanza i Marisol pozivaju sve osnovne srednje škole da odvoje dio svog vremena na satu likovne culture, izrade ove lijepe ukrase, organiziraju božićni sajam na kojem će skupljati donacije i naposlijetku učine dobro djelo i sami nagovijeste svjetlo poput sv. Lucije.

Podaci za uplatu: Nazovi 060 9003
Doniraj na:

HR9125030073251005176
SWIFT/BIC: VBCRHR22
Sberbank d.d.
Vlasnik računa: Matea Lambaša Goršić
Adresa: Šibenik
Model HR99
Opis plaćanja donacija za Kiarino liječenje

Više u video prilogu te na sljedećem LINK-u.

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top