Close

Upitnik za sinodsko savjetovanje u Hvarskoj biskupiji

Hvarska biskupija je za mjesnu Crkvu na Hvaru, Braču i Visu, u sklopu sinodalnog hoda, pokrenula upitnik za Sinodsko savjetovanje.

Podsjetimo, papa Franjo je uputio poziv cijeloj Crkvi da se uključi u sinodalni hod koji je u svim biskupijama svijeta započeo u listopadu kao povlašteno vrijeme slušanja, razlučivanja, proučavanja, razmišljanja i molitve. Time je i naša mjesna Crkva pozvana da u narednom vremenu razmotri stanje u kojem se nalazi, iznese primjedbe i sugestije, ukaže na ono što treba popraviti ili promijeniti te započne zajednički osluškivati gdje i kako se moramo postaviti, koje putove moramo otvoriti i u čemu nam je hrabro ustrajati.

Iz Hvarske biskupije poručuju da se to može ostvariti ako se svi odvaže sudjelovati, stoga je pokrenut Upitnik za sinodsko savjetovanje, upućen svima koji žive na Hvaru, Braču i Visu. Ponuđen je krštenima, redovitim i povremenim sudionicima vjerskih slavlja, kao i kršćanima koji nisu katolici, ali i svim ljudima dobre volje.

Ukoliko netko nije vjernik ili ne pripada Crkvi, pozvan je odgovoriti na pitanja za koja smatra da na njih može odgovoriti.

“Svi odgovori su dragocjeni, jer Upitnik želi biti mjesto susreta, dijaloga i razlučivanja u kojem se mogu ponuditi konkretni izazovi, misli, nadahnuća i potrebe. U potpunosti je anoniman kako bi svatko imao potpunu slobodu izreći svoje mišljenje i savjetima, pohvalama i primjedbama pomoći životu zajednice. Hvala Vam što ćete svojom iskrenošću i brigom pomoći zajednici Hvarske biskupije da bude živa Crkva koja Kristovom dobrotom ide ususret svakom čovjeku”, navode u pozivu iz Hvarske biskupije.

Upitnik je dostupan na sljedećoj POVEZNICI.

Kao dobar uvod u popunjavanje Upitnika možete pogledati treći ‘”Adventski razgovor”

Podijelite članak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ostavite komentar
scroll to top